Portiegrootte

Portiegrootte

30% van energie tussen de maaltijden door

Ontbijt, lunch en avondeten vormen de basis van een evenwichtig voedingspatroon. Maar ook tussen de maaltijden wordt veel gegeten en gedronken. Onderzoek1 laat zien dat Nederlanders gemiddeld zo’n 30% van de totale hoeveelheid calorieën per dag tussen de maaltijden door consumeren.

Kleine en grote tussendoortjes

Leefstijlen lopen sterk uiteen tussen mensen en daardoor ook hun voedingsbehoeften. Daarom heeft LiGA een brede range van tussendoortjes ontwikkeld die variëren in portiegrootte, samenstelling en smaak. Hierdoor zit er voor iedereen wat bij: voor in de schoolpauze of op het werk, vóór of na het sporten, thuis bij een kopje thee of onderweg. Er is vrijwel altijd een LiGA tussendoortje dat geschikt is voor jóuw tussendoor moment.

Portiegrootte

De LiGA tussendoortjes zijn per stuk of per paar biscuits verpakt. Daardoor zijn ze makkelijk mee te nemen. De producten variëren van 80 kcal (LiGA Evergreen Crunchy) tot maximaal 198 kcal per pakje (LiGA day break - Rode Vruchten). Maar natuurlijk hoeft een pakje niet in één keer in zijn geheel opgegeten te worden. Delen of spreiden over meerdere eetmomenten kan ook.

Wat is jouw meest geschikte tussendoortje?

Welk tussendoortje voor jou het meest geschikt is hangt af van jouw smaakvoorkeur, eetpatroon en hoe actief je er tegenaan gaat. Een HaverKick (130 kcal), (voorheen FruitKick), kan goed passen bij een actieve sportende puber of volwassene. Maar zit je de hele dag achter je beeldscherm, dan kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor één biscuit EverGreen (80 kcal) of EverGreen Crunchy (80 kcal). En voor de meeste kinderen is, na een normaal ontbijt in de vroege ochtend, één MilkBreak biscuit (91 kcal) in de ochtendpauze ruim voldoende om er weer even tegenaan te gaan.

Hoeveelheid energie van LiGA tussendoortjes2 en enkele andere biscuits3,4

(per stuk, portie of pakje)

  • 2. Bij EverGreen, HaverKick (voorheen FruitKick) en MilkBreak is de gemiddelde waarde van de diverse smaken weergegeven.
  • 3. Voedingswaarden: NEVO-online versie 2013/4.0.
  • 4. Veel verkochte soorten koek en biscuits in de supermarkt. Gewicht is gebaseerd op www.caloriechecker.nl (Voedingscentrum) of etiket.