MEER OVER SOCHI EN HET OLYMPIC OVAL

21-03-2013

Team Liga

De LiGA ladies zijn inmiddels in Sochi aangekomen. De laatste trainingen in Thialf zaten erop en daarna stond de vlucht naar Rusland te wachten. Sochi is over een klein jaar ook de plek waar Team LiGA tijdens de 22e Olympische Winterspelen 2014 (7 – 23 februari) aan de bak gaat. Daarom hier wat meer over Sochi; de plaats zelf en het indrukwekkende Olympic Oval schaatsstadion.

In Sochi wonen 400.000 mensen en het ligt in een van de grootste regio’s in Rusland. Al in 2007 wist het dorp dat de Olympische Spelen haar kant opkwamen en de bevolking is sinds die tijd hard bezig met het bouwen van de stadions en het aanleggen van de verschillende andere faciliteiten voor de 48 sportdisciplines tijdens deze Spelen. Het is de eerste keer dat de Olympische Winterspelen in Rusland worden georganiseerd; wel was Moskou gastheer van de Olympische Zomerspelen 1980.

Voor de Spelen in 2014 wordt Sochi opgesplitst in twee delen; aan het kustgedeelte worden de ijsevents georganiseerd; schaatsen, curling en ijshockey bijvoorbeeld. In de bergen rondom Sochi vinden sporten plaats zoals skiën, schansspringen, bobsleeën, etc. Aan de kust van de Zwarte Zee wordt tevens het Olympisch dorp aangelegd. Van het kustgebied naar de bergen is het hemelsbreed ongeveer 4 kilometer, zo’n 30 minuten reistijd. Dat maakt Sochi een van de meest compacte locaties voor Winterspelen.

Langs de Zwarte Zee staat onder meer de Adler Arena, beter bekend als de Olympic Oval. Dé plek waar de LiGA dames dit weekend in actie zullen komen tijdens de WK Afstanden en dé plaats waar zij in februari 2014 hun prestaties moeten gaan neerzetten tijdens de Olympische Spelen! Deze arena is een van de grootste ijsstadions voor de schaatsers deze Spelen. De Olympic Oval is een indrukwekkend ovaal-vormig stadion met twee wedstrijdbanen en een trainingsbaan. De banen zijn zo ontworpen dat ze garant zullen moeten komen te staan voor de allerbeste schaatsprestaties. De Adler Arena is het mooie middelpunt van het Olympisch park. Het is splinternieuw, want het pas in 2012 in gebruik genomen. Zowel de schaatsers als de maar liefst 8.000 toeschouwers zullen in dit stadion in Sochi een prachtige schaatsbeleving ervaren..