TEAM LiGA GAAT VOOR GOUD

25-04-2013

Team LiGA gaat voor goud
Damesschaatsteam LiGA staat in de startblokken voor haar vierde seizoen. Het team is in het Olympisch seizoen versterkt middels de komst van Gianni Romme als assistent-coach en nieuwe sponsors Continu en FlevOnice.

Sporttechnisch is grotendeels doorgepakt op het afgelopen schaatsseizoen. De sprintende kopvrouwen Margot Boer en Thijsje Oenema worden wederom geflankeerd door Mayon Kuipers en Janine Smit. Naast Yvonne Nauta wordt momenteel nog uitgekeken naar een allroundster. Janneke Ensing maakt geen deel meer uit van Team LiGA. Hoofdcoach Marianne Timmer zal dit seizoen worden bijgestaan door collega meervoudig Olympisch kampioen Gianni Romme. Hij zal na (onder andere) drie jaar Italiaans bondscoachschap zijn expertise en enthousiasme gaan overbrengen op de LiGA Ladies. Floor van Leeuwen (assistent) en Jorden Bres (krachttrainer) complementeren de technische staf.

Niet alleen hoofdsponsor LiGA en de bestaande groep suppliers zijn blij en overtuigd met de samenstelling van deze ploeg. Continu, een intermediair voor bouw en industrie, met vestigingen door heel het land is dit seizoen toegetreden als sponsor. Datzelfde geldt voor FlevOnice, het schaatsmekka in Biddinghuizen. Het park heropent 1 november 2013 met een geheel nieuw concept en uitstraling en ziet evenals Continu veel opportuniteiten in samenwerking met Team LiGA.

Hiermee is zowel sporttechnisch als commercieel een stevige basis gelegd voor de toekomst. De focus ligt vanzelfsprekend op aanstaand seizoen met de Olympische Winterspelen in Sotsji als onbetwiste climax. Alhoewel ‘behaalde resultaten uit het verleden (vijf maal Olympisch Goud) geen garanties bieden’, is voor iedereen binnen en rondom Team LiGA daarin Goud het doel.

Al bijna 100 jaar bakt LiGA lekkere, voedzame koeken, die al generaties lang Nederlanders bouwstoffen geven. Want om in het dagelijks leven alles te doen wat je graag wilt, kunnen de meeste mensen wel een beetje extra energie gebruiken. LiGA is er voor al die momenten waar je wat extra karakter moet tonen, om te doen en door te zetten. Met producten die je motor een doorstart geven, fysiek en mentaal. Dit alles vinden we ook terug in het schaatsen; een typische Nederlandse sport waar fysieke en mentale doorzettingskracht vereisten zijn. Hiermee staat Team LiGA en haar schaatssters en coaches - helemaal in een Olympisch seizoen - symbool voor de nieuwe slogan ‘LiGA. Er Tegenaan.’ Voor meer informatie en/of specifieke vragen aan en over Liga kunt u terecht bij Jan-Willem Balk (Managing Director Mondelez the Netherlands) telefoon 0162 – 474000.

Als intermediair helpt Continu graag de ambities van anderen waarmaken. Dat we nu de kans krijgen om een schaatsploeg met Olympische aspiraties te supporten, maakt ons bijzonder trots. Continu staat bekend om haar Hollandse ondernemersmentaliteit en in ons logo staat een molen. Continu voelt zich zeer verbonden met alles wat puur Nederlands is en schaatsen hoort daar zeker bij. Door ons te verbinden aan Team LiGA willen we onze naamsbekendheid verder verhogen en onszelf profileren als dé intermediair voor bouw en industrie. De sponsoractiviteiten vallen niet geheel toevallig samen met een nieuwe marketingpropositie. Onder het thema ‘Altijd wind mee‘ willen we onze toonaangevende positie de komende periode verder versterken en uitbouwen. Detachering met uitzicht op een vaste baan en werving & selectie blijven onze kernactiviteiten. Maar hoe mooi is het nu dat we ook bij Team LiGA kunnen zorgen voor wat wind in de rug! Voor meer informatie en/of specifieke vragen aan en over Continu kunt u terecht bij Ramses Peppinck (Marketing Manager) telefoon 040 - 2431919.

FlevOnice biedt per 1 november 2013 schaatsliefhebbers, gezinnen, scholen en bedrijven een sportief, gezond alternatief voor een dagje uit met allerlei leuke sport- en andere beweegactiviteiten. Met de sponsoring laat het park zien dat ze het schaatsen steunt en promoot; Team LiGA komt er regelmatig trainen en de teamleden geven clinics en schaatslessen aan bezoekers. In de zomer wordt de schaatsbaan omgetoverd tot skeelerbaan en komen er zomersporten bij. Voor meer informatie en/of specifieke vragen aan en over FlevOnice kunt u terecht bij Rudwin Pieete (woordvoerder) telefoon 076 - 5246655.