OVER LiGA

Al sinds 1923 maakt LiGA lekkere en voedzame producten, waar generaties Nederlanders mee zijn opgegroeid. Speciaal voor de doeners, de aanpakkers, de eerste-stappen makers, de doorzetters en alle anderen die wel een beetje extra kunnen gebruiken.
Met een variëteit aan producten maakt LiGA het mogelijk een tussendoortje te kiezen dat past binnen een gebalanceerd voedingspatroon. Natuurlijk moeten onze producten niet alleen een verantwoorde samenstelling hebben maar ook lekker zijn.
LiGA biedt kleine en grotere tussendoortjes

Leefstijlen en dus ook de voedingsbehoeften van consumenten lopen sterk uiteen. Daarom hebben we van LiGA een assortiment tussendoorproducten ontwikkeld met een variatie aan portiegrootte per stuk of per pakje. Hierdoor zit er voor iedereen wat bij: voor in de schoolpauze of op het werk, vóór of na het sporten, thuis bij een kopje thee of onderweg!

Doordat de tussendoortjes per stuk of per paar biscuits zijn verpakt, zijn ze makkelijk mee te nemen. De huidige producten variëren van minimaal 95 kcal (LiGA FruitCrisp bosvruchten) tot maximaal 198 kcal per pakje (LiGA day break rode vruchten). Maar natuurlijk hoeft een pakje niet in één keer in zijn geheel te worden opgegeten. Delen of spreiden over meerdere tussendoormomenten kan ook.

LiGA, ontwikkeld met een doel

Al bijna 100 jaar ontwikkelen we in samenwerking met voedingskundigen producten op basis van wetenschappelijke en voedingskundige inzichten. Met onze voeding biedt LiGA een lekkere, voedzame en verantwoorde keuze in het dagelijkse dieet.


Dit begon in 1923 met de ‘geboorte’ van LiGA kindervoeding, omdat bleek dat de kwaliteit van de toen beschikbare bijvoeding voor jonge kinderen te wensen overliet. De hygiënisch verpakte, verantwoorde, vierkante biscuits waren samengesteld op basis van de (toen) nieuwste voedingskundige inzichten. Het startpunt voor ons is altijd een verantwoorde oplossing bieden in een veranderende maatschappij.

Over Liga

Na jarenlang onderzoek lanceert LiGA in 1931, in samenwerking met het Nederlandse Instituut Voor Volksvoeding (NIVV), een voedzame broodvervangende cracker: LiGA Sanovite (die nu verkocht wordt onder de naam Vitalu). In 1979 wordt Evergreen gelanceerd, het eerste verantwoorde tussendoortje op de Nederlandse markt. In 1983 komen daar de haverbiscuits bij (tegenwoordig HaverKick) en in 1985 de melkbiscuits (nu MilkBreak). Ook recentelijk zijn er diverse nieuwe producten geïntroduceerd: LiGA FruitCrisp in 2013 met maar 95 kcal per portie; LiGA belVita Breakfast in 2014, ontbijtbiscuits met veel langzaam verteerbaar zetmeel en LiGA day break, ook in 2014, rijk aan vezels.
Wil je meer weten over de geschiedenis van LiGA? Kijk dan hier.

LiGA zet zich in voor het milieu

We committeren ons niet alleen aan het maken van voedzame en verantwoorde tussendoortjes voor iedereen, maar streven ook naar een betere leefomgeving. Daarom ondersteunen we de Harmony overeenkomst. Onze landbouwpartners leven de LiGA Harmony overeenkomst na om de teelt van tarwe met meer respect voor de lokale diversiteit te waarborgen. De aanwezigheid van het Harmony logo op de verpakkingen staat ervoor garant dat 70% van de tarwe van onze koekjes geteeld is volgens deze overeenkomst.
Meer informatie over de Harmony overeenkomst is hier te vinden.

Over Liga
LiGA voor het ontbijt: Vitalu en belVita

In het LiGA assortiment bevinden zich, naast de tussendoortjes en de baby- en kinderbiscuits ook producten voor tijdens het ontbijt.
Vitalu is al sinds 1931 op de markt en werd vroeger verkocht onder de merknaam Sanovite. Vitalu crackers zijn gemaakt met volkorentarwe en bakkerszout. Door de volkorengranen zijn de crackers rijk aan voedingsvezels: 8 tot 9,4 gram per 100 gram. Heerlijke voedzame crackers voor een goed begin van je actieve dag, of gewoon lekker tijdens de lunch of tussendoor. Meer informatie over Vitalu is hier te vinden.

BelVita is LiGA’s nieuwste aanwinst in het ontbijtschap met de in 2014 geïntroduceerde ontbijtbiscuits. Met belVita biedt LiGA een oplossing voor de gehaaste ochtend. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor het ontbijt. Energie voor de hele ochtend*! Het zijn de enige ontbijtbiscuits waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze langzaam koolhydraten vrijgeven gedurende 4 uur, als onderdeel van een gebalanceerd ontbijt. Een gebalanceerd ontbijt bestaat uit een graanproduct, zuivel, fruit en een warme drank.
Over Liga


Combineer een pakje belVita biscuits bijvoorbeeld met een kom yoghurt, een appel en een kopje koffie. Meer informatie over LiGA belVita is te vinden via www.belvitabreakfast.nl

* belVita ontbijtbiscuits zijn rijk aan langzaam verteerbaar zetmeel wat langzaam wordt vrijgegeven na vertering. Consumptie van producten met een hoog gehalte langzaam verteerbaar zetmeel doet het bloedglucosegehalte minder stijgen na de maaltijd dan producten met een laag gehalte langzaam verteerbaar zetmeel.
Te gebruiken als onderdeel van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.