Veelgestelde vragen

Jullie vragen, wij antwoorden!

We zijn altijd blij met jullie vragen en proberen deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Producten:

Zijn LiGA producten verantwoorde tussendoortjes?

Antwoord:

Er zijn veel tussendoortjes in verschillende soorten en maten. LiGA besteedt aandacht aan de samenstelling van de koeken, met specifieke aandacht voor de portiegrootte, vetzuur samenstelling en vezels. LiGA's zitten boordevol granen, en in een aantal gevallen ook volkorengranen, zijn minimaal een bron van vezels en zijn ze verrijkt met vitaminen en mineralen. LiGA's zijn verantwoord om als tussendoortje te gebruiken en kunnen je helpen om een gevarieerde en volledige voeding te creëren. Voor meer informatie over de afzonderlijke producten en ingredienten kun je terecht op de website onder het kopje Producten.

Antwoord sluiten

Ik ben diëtiste/voedingskundige. Waar vind ik meer achtergrondinformatie over LiGA producten?

Alle ingredienten en nutritionele waardes van LiGA's zijn te vinden op zowel de verpakkingen van de LiGA's als de website van LiGA. Alle LiGA procucten hebben een aparte verwijzing op de website zodat je precies kunt zien wat er in de LiGA's zit. Voor verdere informatie kun je reageren via ons contactformulier. Wil je graag persoonlijk geholpen worden, dan kun je op werkdagen van 9:00 tot 18:00 uur onze Consumentenservice bellen. Het gratis telefoonnummer is 0800-0226670. Je kunt ook schrijven naar:

Mondelēz Nederland Services B.V.
Postbus 409
4900 AK Oosterhout

Antwoord sluiten

(Hoe) past LiGA in een verantwoorde levensstijl?

Een verantwoord leven betekent de balans opzoeken tussen ontspannen en beweging en kiezen voor een gevarieerde voeding. Met de tussendoortjes van LiGA kun je kiezen voor een tussendoortje dat nuttige voedingsstoffen, zoals vezels, levert en dat per stuk verpakt is, dus makkelijk mee te nemen. Bijvoorbeeld naar de sportschool! Door de gebalanceerde samenstelling past ieder LiGA product op zijn eigen manier in een verantwoorde levensstijl en kun je zelf kiezen naar iets dat bij jouw smaak en stijl past.

Antwoord sluiten

Ik kan mijn favoriete LiGA biscuit niet vinden in de supermarkt. Kunnen jullie mij helpen?

In principe is het hele assortiment van LiGA beschikbaar voor alle supermarktorganisaties. Echter, deze organisaties maken zelf de keuze welke producten zij wel/niet opnemen in hun assortiment. Zo letten zij op de samenstelling en variatie in hun totaalassortiment. Ook de grootte van de winkels en de beschikbare schapruimte spelen een rol. LiGA kan niet zelf bepalen in welke winkels haar producten verkocht worden. Je kunt in de winkel navraag doen of zij wellicht bereid zijn om het product voor je te bestellen.

Antwoord sluiten

Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben over een LiGA product?

Indien je niet tevreden bent over een van onze producten kun je op werkdagen van 9:00 tot 18:00 uur onze Consumentenservice bellen. Het gratis telefoonnummer is 0800-0226670. Je kunt ook schrijven naar:

Mondelēz Nederland Services B.V.
Postbus 409
4900 AK Oosterhout

Antwoord sluiten

Portiegrootte:

Grote porties, liever per stuk verpakt. Kan dat?

Afhankelijk van de persoon en/of het moment kun je behoefte hebben aan één of twee biscuits per portie. Het overschakelen naar een kleinere portieverpakking is niet voor de hand liggend vanwege een afspraak die LiGA heeft ten aanzien van bijdrage in beperking van verpakkingsmateriaal (duurzaamheidsconvenant).

Antwoord sluiten

Ingrediënten

Ik ben vegetarisch/veganistisch, gebruikt LiGA grondstoffen van dierlijke herkomst?

Het gebruik van dierlijke ingrediënten wordt zoveel mogelijk voorkomen. Zo zijn alle vetten en oliën van plantaardige herkomst, uitgezonderd boterolie. De additieven, ook de additieven aangeduid met een E-nummer en aroma, zijn van plantaardige of minerale herkomst. Er zijn enkele uitzonderingen; ingrediënten van dierlijke herkomst:

  • Melkpoeder
  • (Kippen)ei
  • Karmijn (=E120)
  • Weipoeder (afkomstig van melk)
  • Cysteïne

Als deze ingrediënten aanwezig zijn, worden ze als zodanig vermeld in de ingrediëntenlijst van op de verpakking.

Antwoord sluiten

Welk plantaardig vet wordt gebruikt voor de biscuits van LiGA?

In de biscuits wordt palmolie gebruikt. In sommige is (ook) koolzaadolie, palmpitolie of kokosvet verwerkt. In producten met chocolade zit ook cacaoboter.

Antwoord sluiten

Bevatten LiGA biscuit ook transvetten?

Mondelēz International heeft al enige jaren als prioriteit het verbeteren van de vetzuursamenstelling van haar producten. We zijn erin geslaagd om een significante reductie van transvet te realiseren. Voor LiGA biscuits geldt zelfs dat zij minder dan 0,5% transvet bevatten.

Antwoord sluiten

Wat zijn E-nummers?

E-nummers zijn Europees goedgekeurde additieven die in veel levensmiddelen zitten. Alle E-nummers zijn uitvoerig getest en dus niet schadelijk voor de gezondheid. De E-nummers worden gebruikt om niet de gehele naam van de ingredienten op de verpakking te zetten. Mocht je nieuwsgierig zijn naar de volledige namen van de E-nummers kun je terecht op de website van het voedingscentrum. www.voedingscentrum.nl

Antwoord sluiten

Allergenen:

Welke allergenen zitten er in LiGA?

De allergenen in de LiGA producten staan vermeld op de verpakking die je koopt in de winkel. Je vindt eerst de opsomming van de ingrediënten en daarna de melding 'BEVAT: ...'. Daar staan alle allergenen die in het recept aanwezig zijn vermeld. Als gevolg van nieuwe richlijnen zal in de loop van 2013/2014 deze vermelding langzaamaan veranderen en zullen de allergenen in een opvallend duidelijk zichtbaar lettertype in de ingrediëntenlijn vermeld staan. De vermelding op de verpakking is altijd up-to-date en volledig.

Antwoord sluiten

Wat bedoelt LiGA met de tekst 'Kan sporen bevatten van ...'?

Dit betreft ook informatie met betrekking tot allergenen. De ingrediënten van het product bevatten deze allergenen niet. Het allergeen is echter wel aanwezig in de fabriek waar het product gemaakt wordt of op dezelfde productielijn. Ook al besteden wij bij het gehele productieproces de grootste aandacht om te voorkomen dat het product in contact komt met grondstoffen of producten die dit allergeen bevatten, toch kan de overdracht van sporen van het allergeen gebeuren. Op de verpakking staat dit allergeen dan vermeld in de zin "KAN SPOREN BEVATTEN VAN..." Voor consumenten met een allergie of intolerantie kan dit relevante extra informatie zijn.

Antwoord sluiten

Is er een lijst van producten met specifieke allergenen beschikbaar, bijvoorbeeld een lijst van producten zonder lactose?

We kiezen ervoor je altijd de correcte en up-to-date informatie te geven; dat is het meest betrouwbaar via de verpakking. Bij het uitgeven van productenlijsten kan het gebeuren dat deze lijsten langer gebruikt gaan worden terwijl producten veranderen. Dan zou de informatie niet meer correct zijn, wat kans geeft op vergissingen en de bijbehorende risico's. Dat willen we vermijden. Daarom kun je behalve op onze verpakkingen ook op onze website onder het kopje 'producten' ook de ingrediënten, allergenen en voedingswaarden per product terugvinden.

Antwoord sluiten

Sponsoring/informatie:

Wil LiGA producten beschikbaar stellen voor ons evenement of activiteit onder? Of: Wat is sponsorbeleid van LiGA?

Wij krijgen dagelijks een enorm aantal aanvragen om steun en sponsoring van evenementen, acties en hulporganisaties. Wij kunnen niet aan alle verzoeken onze bijdrage verlenen, hoewel wij tegenover veel initiatieven sympathiek staan en de belangstelling voor onze producten zeer waarderen.

Een uitzondering kunnen we maken als het gaat om voorlichting over verantwoorde voeding onder leiding van een professional. De professional kan contact opnemen met onze Consumentenservice via het contactformulier op onze website.

Antwoord sluiten

Kunnen wij een rondleiding in de fabriek van LiGA krijgen?

Helaas verzorgen we geen rondleidingen in de fabrieken van LiGA. Dit vooral omwille van uw en onze veiligheid en omwille van het waarborgen van de hygiëne in de fabriek.

Antwoord sluiten

Ik moet een spreekbeurt houden. Heeft LiGA hiervoor informatie beschikbaar?

Wij vinden het leuk om te horen dat je geintereseerd bent in LiGA. Er staat veel informatie op onze product verpakkingen en natuurlijk op onze website. Hier staat veel op over de geschiedenis van het merk LiGA en de verschillende producten die door de jaren heen zijn gelanceerd. Voor meer achtergrond informatie over LiGA als onderdeel van Mondelez kun je terecht op: http://www.mondelezinternational.nl

Antwoord sluiten

Positionering:

Wat bedoelt LiGA eigenlijk met "Er tegenaan"?

Om in het dagelijks leven alles te doen wat je graag wilt, kunnen de meeste mensen wel een beetje extra energie gebruiken. LiGA is er voor al die momenten waar je wat extra karakter moet tonen, om te doen en door te zetten. LiGA is er voor de aanpakkers, de eerste-stapjes-nemers, voor de initiatiefnemers, voor iedereen die vandaag weer een stap vooruit wil. LiGA biedt al die mensen stoere, eenvoudige producten waarop je verder kunt. Lekkere, voedzame, verantwoorde koeken, die al generaties lang Nederlanders bouwstoffen geven. Producten die je motor een doorstart geven, fysiek of mentaal. LiGA zal je stimuleren, uitdagen en motiveren om karakter te tonen en er tegenaan te gaan. Dat bedoelen wij met Er Tegenaan!

Antwoord sluiten

Wat bedoelt LiGA eigenlijk met de "Er Tegenaan Service"?

Om mensen met doelen en goede voornemens door te laten zetten en hun doelen te bereiken heeft LiGA, de Er Tegenaan Service geïntroduceerd. Hiermee wil LiGA mensen helpen hun doelen voor ogen te houden en ze af en toe een steuntje in de rug te geven. De service geeft je tips wanneer dat nodig is en kan op onverwachte momenten op verrassende manieren hulp bieden. Kijk bijvoorbeeld eens op de LiGA Facebook pagina voor wat voorbeelden.

Antwoord sluiten

Organisatie:

Ik wil graag werken / stage lopen bij LiGA. (Hoe) kan ik solliciteren?

LiGA is onderdeel van Mondelēz Nederland Services B.V. Je vindt een overzicht van de bestaande vacatures en mogelijkheden om te solliciteren op de website.

Antwoord sluiten

LiGA is onderdeel van Mondelēz International. Welke andere merken en producten vallen daaronder?

Voor meer informatie over Mondelēz International verwijzen we je graag door naar de website.

Antwoord sluiten

Mijn vraag staat er niet tussen, hoe kan ik contact met LiGA opnemen?

Heb je een algemene vraag, opmerking of klacht over LiGA, LiGA producten en/of verkrijgbaarheid van de LiGA producten, neem dan contact met ons via ons contactformulier. Wil je graag persoonlijk geholpen worden, dan kun je op werkdagen van 9:00 tot 18:00 uur onze Consumentenservice bellen. Het gratis telefoonnummer is 0800-0226670. Je kunt ook schrijven naar:

Mondelēz Nederland Services B.V.
Postbus 409
4900 AK Oosterhout

Antwoord sluiten